UFO

UFO'ları araştıran gizli bir teşkilat var

ABD’de merakla beklenen UFO konferanslarından biri geçtiğimiz hafta sonu Las Vegas kentinde gerçekleştirildi. ABD ordusundan emekli askerlerin sunum yaptığı konferansta, konuşmacılar hükümeti UFO’lar hakkındaki bilgilerin üzerini örtmekle suçladı, Dünya dışı varlıkları araştıran gizli bir kurum olduğunu belirtti.

Smithsonian Enstitüsü’ne bağlı Ulusal Atomik Test Müzesi’nde gerçekleştirilen konferansın en çok ilgi çeken kısmı, geçmişte orduda yer almış ve UFO’lar hakkında bilgileri olduğunu savunan emekli askerlerin konuşmacı olarak yer almasıydı.

Gizli UFO dosyaları açıklandı

İngiltere’de bugüne kadar gizli tutulan UFO dosyaları gün ışığına çıktı. Dosyalarda pek çok UFO ihbarı ve fotoğraf yer alıyor.

Daily Mail'in haberine göre, ortaya çıkan belgelerde, bütün batının soğuk savaşla ve Sovyetlerin nükleer füzeleriyle uğraştığı 1970'lerde İngiltere'nin gözü dünya dışı yaşamı aramak için gökyüzündeydi ve bu dönem UFO gözlemlerinin altın çağıydı.

İçişleri Bakanlığı 1979 Nisan'ında polis, itfaiye ve meclisin bir nükleer uydu düşmesi durumunda yapması gerekenleri belirten bir rehber yayınladı. Rehberde adı geçen 'nükleer uydu' aslında UFO yerine kullanılan bir koddu.