Ağız sağlığı

Diş Gıcırdatmanın Sebebi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Çiğdem Küçükeşmen, gece uyurken dişlerin gıcırdatılması ve çene sıkma olayının temelinde psikolojik sorunların yattığını söyledi.

Küçükeşmen, yaptığı açıklamada, gece uykuda diş gıcırdatma veya diş sıkma sorunun temelinde psikolojik etkenlerin etkin rol oynadığını belirterek, şunları söyledi:

Yazın Ağız Kokusunu Önlemenin Yolları

Yaz aylarında genellikle daha fazla yiyecek tüketiriz. Mangal partileri, yoğun asitli yiyecekler bu aylar da sıkça tercih ettiğimiz beslenme biçimidir. Fakat bu yiyecekler ağzımızda oldukça kötü bir koku bırakabilir. Tatil keyfinin daha uzun süreli yaşayabilmek, konuşurken ve gülerken çevremizdeki insanlara daha ferah bir nefes ile yaklaşmayı kim istemez ki ağız kokusundan kurtulmak için yapabileceklerimiz konusunda Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, uygulanması oldukça basit olan bilgiler verdi...

AĞIZ KOKUSUNA NELER YOL AÇAR?

Ağız sağlığı ile ilgili ipuçları!

Ağız bakımına 5 dakika ayırmak günlük düzeninizi bozar mı?

Seneler geçtikçe vücudumuzun diğer bölümleri etkilendiği gibi diş ve dişetlerimiz de etkileniyor. Bu nedenle ağız sağlığı çok önemli. Günlük ağız bakımında küçük değişiklikler yaparak, dişleri uzun süre daha sağlıklı tutmak mümkün. İşte daha iyi bir ağız sağlığı için diş hekimi Kıvanç Cebesoy’dan ipuçları:

İyi besinler tüketin