internet

Facebook Twitter'a mı dönüşüyor?

Henüz sadece bazı ABD'li mobil site kullanıcılarının erişebildiği "Trending Topics" uygulaması "Facebook Twitter'laşıyor mu?" sorularını gündeme getirdi.

HASHTAG'DEN SONRA VERİFİKASYON UYGULAMASI GELMİŞTİ

Şehit ve gazi yakınlarına indirimli internet

Şehit yakınları, gaziler ve ailelerine yüzde 25 indirimli internet kullanmasına imkan sağlayan uygulama 1 Ekim 2012'de başladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, şehit yakınları ve gazilerin hayatlarını kolaylaştırmak, bütçelerine katkıda bulunabilmek için indirimli internet uygulamasını başlattıklarını ifade etti.

Daha önce engellilerin yüzde 25 indirimli internet kullanmalarına imkan tanındığını hatırlatan Bakan Yıldırım, engelliler için uygulanan indirimli internetten Ağustos ayı itibariyle yaklaşık 20 bin engellinin faydalandığını bildirdi. Yıldırım, şimdi de şehit yakınları ve gazilerin de uygulama kapsamına dahil edildiğini kaydetti.

Google hisseleri tavan yaptı

Arama motoru devi Google’ın hisseleri, dün 750 doları görerek şirket tarihinin en yüksek değerine ulaştı. Analistler, mobil cihaz piyasasında Android ile üstünlük kuran Google’ın, Facebook’un borsadaki düşüşüyle de büyük avantaj elde ettiğini belirtti.



Google hisseleri, dün borsa işlemlerinde 750.04’ü görerek Kasım 2007’de elde edilen en yüksek değeri geride bıraktı. Hisselerin değeri, borsa kapanışında 749.38 dolara indi.

Arama motoru piyasasında kendi adıyla, mobil cihaz işletim sistemi piyasasında ise Android markasıyla 2012’de de yükselişine devam eden Google, bu yıl hisselerinde yüzde 16 artış yaşadı.

Zaman tünelinde ‘özel mesaj’ tartışması

Dünyanın en büyük sosyal medya ağı Facebook, bazı kullanıcıların, ‘geçmiş yıllara ait özel mesajlarının zaman tünelinde belirmesine yönelik’ şikayeti üzerine açıklama yaptı. Şirket, 2009 ve daha eski yıllara ait mesajların güvenlik açığından yayımlanmadığını, kullanıcıların arkadaşları tarafından eklendiğini belirtti.

Facebook, güvenlik açığı tartışmalarından bir türlü kurtulamıyor. Son haftalarda gündeme düşen en son tartışma, bazı kullanıcıların zaman tünellerinde kendilerinden habersiz olarak beliren özel mesajlar.

İran Google ile bağlantısını kesti

İran, dünyanın en büyük arama motoru Google ile bağlantısını keserek kendi ulusal ağını hayata geçirdi.



Reuters, yakın zaman önce kendi ulusal web ağını kuracağını açıklayan İran’ın, Google’a erişimi yasakladığını ve devlet kurumlarıyla işletmelerin ‘yeni ulusal ağa’ bağlandığını belirtti.

Alınan bilgilere göre, İran halkı bir süre önce Tahran rejimi tarafından açıklanan yerel internet ağını kullanmak için ilk adımı atarken, Google’ı da kullanım dışı kaldı. Reuters, her iki gelişmenin aynı zamanda gerçekleşmesinin planlı olup olmadığı hakkında kesin birbilgi bulunmadığını belirtti.

'Internet Explorer kullanmayın'

Microsoft’un internet tarayıcısı Internet Explorer’da (IE) biribiri ardına ortaya çıkarılan güvenlik açıkları, Alman hükümetinin kamuyouna söz konusu tarayıcının kullanılmaması adına resmi uyarı yapmasına neden oldu.



En son olarak, hafta sonunda IE 6-9 arasındaki tüm versiyonları kullanan bilgisayar kullanıcılarının yeni bir tehditle karşı karşıya olduğu tespit edildi. IE’nin bu versiyonlarındaki güvenlik açığının, kullanıcıları zararlı sitelere yönlendiren kötü amaçlı yazılımlara karşı koyamadığı ve çok sayıda kullanıcının bu yazılımlardan etkilendiği açıklandı.

Örümcek ağı interneti yeniden inşa edecek

Bilim insanları, çelikten daha sert olan, aynı zamanda sahip olduğu esneklik sayesinde birçok şekle girebilen örümcek ağının en büyük özelliğini ortaya çıkardı. Bu keşif internetin geleceği için de ilham kaynağı oldu.

Nature dergisinde bugün yayımlanan araştırmaya göre, örümcek ağı sadece sert değil, aynı zamanda “akıllı.” Öyle ki, gelecekte elektrik şebekeleri ve internetin örümcek ağı temel alınarak oluşturulması söz konusu.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) akademisyeni Markus Buehler ve ekibi, Avrupa’da yaşayan bahçe örümceği Araneus diadematus’un üzerinde bilgisayar modellerini kullanarak yaptıkları araştırmada, örümcek ağlarının farklı gerilme seviyelerine değişik tepkiler verdiğini tespit etti.