hastalıklar

Kapalı ortam çocuğa daha zararlı

Uzmanlar, aileleri kış aylarında kapalı ve kalabalık ortamlarda vakit geçiren çocukların daha fazla hastalanabileceği konusunda uyarıyor.

Prof. Dr. Metin Karaböcüoğlu, “Soğuk havadan dolayı vücudun daha fazla enerji harcayıp yorgun düşer. Hastalık yapan mikrop ve mikroorganizmalar, kapalı ve kalabalık yerlerde havadaki yoğunluğunun artmasıyla daha da artar. Zayıf kalan vücut hastalanır” dedi.

Kış aylarında görülen hastalıkların çoğunun kapalı ortamlarda bulaştığını ifade eden Karaböcüoğlu, çocuklarda daha sık görülen kış hastalıklarının ayakta da tedavi edilebileceğini söyledi.

''Türkiye Hastalık Yükü Çalışması''

''Türkiye Hastalık Yükü Çalışması''nı başlatan SGK, Türkiye'de en çok görülen ve sağlık sistemi içinde en fazla harcama yapılan kalp, tansiyon, diyabet, kanser, obezite ve böbrek hastalıklarını masaya yatırdı.

Belirlenen hastalıkların sayısal ve bölgesel istatistikleri çıkarılıyor, teşhis ve tedavi yöntemleri, tedavide kullanılan ilaçlar ile malzemeler, tedavi maliyetleri hesaplanıyor.

Çalışmalar tamamlandığında, en çok harcamanın hangi hastalık için yapıldığı belirlenecek.

Yapılacak planlama ile söz konusu hastalıkların teşhis ve tedavisinde maliyetler azaltılacak, sağlık bütçesi yeniden planlanacak.

Hastalıklara teslim olmayın!

Antioksidandan zengin yiyecekler adeta hastalıklara karşı kalkan görevi görüyor. Zira bu maddeler insanı, soğuk algınlığından gribe, kanserden kalp hastalıklarına kadar birçok rahatsızlıktan koruyor.

Dahiliye Uzmanı Dr. Gürkan Yurteri’ye göre, antioksidan yiyeceklerle sağlıklı kalmak mümkün. “Hastalıklara teslim olmamak elimizde” diyen Dr. Yurteri, antioksidanlar hakkında şunları söyledi: