iPhone 5

Nokia haritalar Appstore'a geldi





Nokia'nın harita uygulaması Here Apple'ın uygulama mağazasında yerini aldı.

iOS 6 güncellemesiyle Google Maps'i iPhone ve iPad'lerden kaldıran Apple, kendi harita uygulamasını cihazlara yerleştirmiş, ancak haritada yer alan çok sayıdaki hata kullanıcılardan tepki görmüştü. Google'dan yapılan son açıklamada ise Google Maps'in kısa sürede App Store'de yerini alacağı ve kullanıcıların tekrar Google Maps'i kullanmaya başlayabileceği müjdelenmişti.

Galaxy SIV yakında geliyor



Samsung'un yeni telefonu Galaxy SIV ne zaman geliyor? Özellikleri nasıl olacak?


Samsung'un gelecek yıl beklenen telefonu Galaxy SIV'ün tarihi ve özellikleriyle ilgili bilgiler internete sızmaya başladı.

13 megapiksel dahili kamera kullanması beklenen yeni Galaxy, dört çekirdekli Cortex A15 işlemciden güç alacak. Peki bu yeni cep ne zaman kullanıcılara sunulacak?

Samsung'un Şubat ayında gerçekleşmesi beklenen Dünya Mobil Kongresi'nde yeni cebini tanıtması bekleniyor. Cihazın piyasaya sürülmesi ise yaz dönemini bulabilir.

Android en son sürümü 4.2 duyruldu



Google'ın Haziran ayında tanıtımını yaptığı Android 4.1 Jelly Bean sürümü henüz yaygınlaşmaya başlarken, Google'ın yeni bir sürümü daha hazırladığı Nexus 4 iddialarıyla ortaya çıkmıştı.

Farklı bir sürümden ziyade Jelly Bean işletim sisteminin geliştirmeleri olarak adlandırılan Android 4.2 bugün resmi olarak tanıtıldı.

iPhone 5, üç günde 5 milyon satıldı

Apple, iPhone 5'in üç günde 5 milyondan fazla satıldığını açıkladı.



Teknoloji devi Apple'ın yeni 'oyuncağı' iPhone 5 rekor kırdı.

Apple, 21 Eylül'den bu yana ilk üç günde 5 milyondan fazla İphone 5 satıldığını açıkladı. Firma ilk parti stoklarının üç günde tüketildiğini duyurdu.

iPhone 5 alacakları şaşkına çevirecek eksik

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 6, birçok yeni içerikle geliyor. Ancak bu içeriklerden bazıları ilginç detayları nedeniyle pek kullanışlı olmayabilir.



Apple’ın iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarında kullanılan işletim sistemi bugün yayımlandı. Kullanıcılara günlük işlemlerini kolaylaştıracak birçok yeni içerik sunan iOS 6’ın bu içeriklerin bir tanesi Google Maps’in alternatifi Apple apps.

Mimarlar için en iyi 10 mobil uygulama

iPhone5'in lansmanının ardından akıllı telefonlarda kullanılan en iyi mobil uygulamalar, mimarlar için sıralandı.

Dünyanın en etkin ve prestijli mimarlık yayınları arasında bulunan Archdaily, Facebook sayfasında yaptığı ankete verilen cevaplardan yola çıkarak, mimarların işini kolaşlaştıracak en iyi 10 mobil uygulamayı sayfalarına taşıdı.

1. AutoCad WS
Mimarların ihtiyaçlarını düşünerek üretilmiş az sayıdaki mobil uygulamadan biri olan AutoCad WS ile çizimlere notlar eklemek ve gözden geçirip düzeltmeler yapmak mümkün. Tasarımları başkalarıyla rahatça paylaşma imkanı sunan ücretsiz uygulamanın son versiyonunda üç boyutlu görüntüleme ve GPS özellikleri de bulunuyor.

2. Houzz

Apple hisseleri rekor kırdı

iPhone 5'i geçen hafta tanıtan Apple'ın hisseleri ilk kez 700 doların üzerine çıktı.



Teknoloji devi Apple'ın hisse senedinin fiyatı ilk kez 700 doları geçerek rekor kırdı.

Geçen hafta iPhone 5'i tanıtarak dikkatleri üzerine çeken şirketin hisseleri 701,44 dolara kadar yükseldi.

Apple, 656 milyar dolarlık piyasa değeriyle en değerli şirket konumuna geldi.

Firma dün iPhone 5'in ön siparişlerinin bir günde 2 milyona ulaştığını açıklamıştı. Bu rakam ilk gün siparişleri açısından iPhone 4S'in rekorunu ikiye katlıyor.

Dünyanın en ince akıllı telefonu iPhone 5 değil

Motorola'nın RAZR XT910 ve Huawei'nin Ascend P1s modelinin, yeni tanıtılan iPhone'dan daha ince olduğu ortaya çıktı. Dünyanın en ince akıllı telefonu unvanı ise Çin üretimi Oppo Finder.



iPhone 5’in görücüye çıkmasının ardından her gün yeni bir tartışma alevleniyor.

Apple’ın Pazarlama Başkan Yardımcısı Phil Schiller, iPhone 5 lansmanında, 'Bugüne kadar ürettiğimiz en ince telefon. Ayrıca en hafifi' ifadesini kullanmıştı. Schiller'ın bu sözlerinin ardından 'en ince telefon hangisi' tartışması başladı.

Dünyanın en ince akıllı telefonundan biri olduğu iddia edilen iPhone 5, 7.6 mm kalınlığında. Ancak bu incelik onu 'en ince telefon' klasmanında ancak dördüncülüğe yerleştirdi.

iPhone 5 bir günde iki milyon sattı

Apple, bugün yaptığı resmi açıklamada, iPhone 5’in ön siparişlerde 24 saat içinde iki milyondan fazla satıldığını açıkladı.



Apple, geçtiğimiz hafta içinde tanıttığı yeni iPhone’u ile kendi rekorunu kırdı. Şirketin yayımladığı basın açıklamasında, yeni nesil iPhone’un ön siparişlerde 24 saat içinde iki milyondan fazla sattığı belirtildi. Böylece, aynı süre içinde bir milyon adet sipariş edilen iPhone 4S’in de rekoru kırılmış oldu.

iPhone 5 mi, Galaxy S III mü?

Apple, dün çıkardığı yeni iPhone ile en büyük rakibi Samsung'a bir kez daha meydan okudu. Peki iki devin son teknolojileri arasında ne farklar var?



Apple, yeni telefonu iPhone 5'i dün görücüye çıkardı. Şirketin iddiasına göre yeni akıllı telefon rakiplerinden daha üstün. Peki gerçekten öyle mi? İşte iki telefonun temel farkları:

iPhone 5'in şu anki en büyük rakibi ise Samsung’un 3 Mayıs’ta sunduğu Galaxy S III. İki firmanın ürettiği telefonlar karşılaştırıldığında ortaya çıkan en önemli farklardan biri Samsung SIII’ün ekran büyüklüğünde liderliğini koruması.

Fiyat:
iPhone 5: ABD'de 2 yıllık kontratlı satış fiyatı 16 GB 199 $, 32 GB 299 $ ve 64 GB 399 $
Galaxy SIII: En düşük modeli 99 $'dan satılıyor.

Ekran: