Samsung

Nokia haritalar Appstore'a geldi





Nokia'nın harita uygulaması Here Apple'ın uygulama mağazasında yerini aldı.

iOS 6 güncellemesiyle Google Maps'i iPhone ve iPad'lerden kaldıran Apple, kendi harita uygulamasını cihazlara yerleştirmiş, ancak haritada yer alan çok sayıdaki hata kullanıcılardan tepki görmüştü. Google'dan yapılan son açıklamada ise Google Maps'in kısa sürede App Store'de yerini alacağı ve kullanıcıların tekrar Google Maps'i kullanmaya başlayabileceği müjdelenmişti.

Galaxy SIV yakında geliyor



Samsung'un yeni telefonu Galaxy SIV ne zaman geliyor? Özellikleri nasıl olacak?


Samsung'un gelecek yıl beklenen telefonu Galaxy SIV'ün tarihi ve özellikleriyle ilgili bilgiler internete sızmaya başladı.

13 megapiksel dahili kamera kullanması beklenen yeni Galaxy, dört çekirdekli Cortex A15 işlemciden güç alacak. Peki bu yeni cep ne zaman kullanıcılara sunulacak?

Samsung'un Şubat ayında gerçekleşmesi beklenen Dünya Mobil Kongresi'nde yeni cebini tanıtması bekleniyor. Cihazın piyasaya sürülmesi ise yaz dönemini bulabilir.

Android en son sürümü 4.2 duyruldu



Google'ın Haziran ayında tanıtımını yaptığı Android 4.1 Jelly Bean sürümü henüz yaygınlaşmaya başlarken, Google'ın yeni bir sürümü daha hazırladığı Nexus 4 iddialarıyla ortaya çıkmıştı.

Farklı bir sürümden ziyade Jelly Bean işletim sisteminin geliştirmeleri olarak adlandırılan Android 4.2 bugün resmi olarak tanıtıldı.

Apple, Samsung'dan tekrar tazminat istiyor

Apple ve Samsung arasındaki patent savaşı, Güney Koreli elektronik devinin çarptırıldığı bir milyar dolarlık tazminata rağmen durulmuş değil. Apple, en büyük rakibinden ikinci kez tazminat koparmak için yeniden mahkemeye gitme kararı aldı.


ABD’nin San Jose kentinde Ağustos ayı sonunda sonuçlanan patent davasında, federal mahkeme Samsung’un akıllı telefon üretimiyle bağlantılı yedi patentten altısını ihlal ettiğine ve Apple’a bir milyar dolar tazminat ödemesi gerektiğine karar vermişti.

Samsung S4 iddialarını yalanladı

Samsung, dün internette yayılan ve Galaxy S 3’ün devamı olacak akıllı telefonun 2013’ün ilk aylarında tanıtılacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

Güney Kore’nin Korea Times gazetesi, Galaxy S 4/IV’ün, 2013’te Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) tanıtılacağını öne sürmüştü. Samsung, Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu iddiayı reddetti.

Korece yapılan açıklamada, Galaxy S III’ü takip edecek modellerin dokuz ay içinde piyasaya sunulacağı yönündeki haberlerin doğruyu yansıtmadığı ifade edildi. Aynı mesajda, “bu dedikoduları yaymanın amacı ne olabilir ki” ifadesi kullanıldı.

Yeni Galaxy dokuz ay sonra gelebilir

Apple’ın birkaç gün önce tanıttığı iPhone 5 için ön siparişler tükendi. Şirket, yoğun talepten son derece memnun olduğunu açıklarken, Güney Kore basınına yeni nesil Galaxy S akıllı telefonu hakkında ilk bilgiler sızmaya başladı.

Satışları 20 milyonu aşan Galaxy S 3’ün ardından Samsung’un yıllık ürün çıkarma tarihlerine sadık kalacağı ve yeni nesil Galaxy’nin 2013’teki Dünya Mobil Kongresi’nden (MWC) önce piyasaya sunulmayacağı düşünülüyor. Korea Times gazetesine konuşan kaynaklar, adının ne olacağı tartışmaları yaşanan yeni Galaxy’nin rekabetteki hızı kaybetmemek için MWC’ye yetiştirilmesi için çalışıldığını öne sürdü.

iPhone 5 mi, Galaxy S III mü?

Apple, dün çıkardığı yeni iPhone ile en büyük rakibi Samsung'a bir kez daha meydan okudu. Peki iki devin son teknolojileri arasında ne farklar var?



Apple, yeni telefonu iPhone 5'i dün görücüye çıkardı. Şirketin iddiasına göre yeni akıllı telefon rakiplerinden daha üstün. Peki gerçekten öyle mi? İşte iki telefonun temel farkları:

iPhone 5'in şu anki en büyük rakibi ise Samsung’un 3 Mayıs’ta sunduğu Galaxy S III. İki firmanın ürettiği telefonlar karşılaştırıldığında ortaya çıkan en önemli farklardan biri Samsung SIII’ün ekran büyüklüğünde liderliğini koruması.

Fiyat:
iPhone 5: ABD'de 2 yıllık kontratlı satış fiyatı 16 GB 199 $, 32 GB 299 $ ve 64 GB 399 $
Galaxy SIII: En düşük modeli 99 $'dan satılıyor.

Ekran: