doğalgaz

Gaz zammı kullanana, içki zammı içene!

Gündemdeki doğalgaz ve içki zammıyla ilgili Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın yorumu: İçene mi yoksa 75 milyona yüklemek mi doğru. Doğalgazda da kim neyi kullanıyorsa bedelini ödesin istiyoruz...

Enerji Bakanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Erdoğan'ın da onay verdiği doğalgaz ve içki zammıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu.

Akşam gazetesinden Mehmet Ali Ergün'ün haberine göre, Yıldız, "Alkollü içeceğe zam yaparak bu yükü yalnızca içenlere mi yüklemek doğru, yoksa içmeyenlerin de olduğu 75 milyon vatandaşımıza da mı bu yükü dağıtılım? Bunun diyalektiği budur. Biz 75 milyonun tamamına dağıtmaktansa kim neyi kullanıyorsa bedelini ödesin diyoruz..." dedi.

Karadeniz'de ilk doğalgaz bulundu

Petrol ve doğalgazda ithalatçı konumda olan Türkiye'de yeni bir umut doğdu. Uluslararası dev şirketlerle yapılan petrol sondajlarının ardından, TPAO Istranca'da derin deniz sondajında 3 bin 600 metrede doğalgaza ulaştı.

Petrol ve doğalgazda neredeyse tamamen ithalatçı konumda olan Türkiye'de son dönemde yapılan çalışmalar umutları artırdı.