Galaxy s

Samsung S4 iddialarını yalanladı

Samsung, dün internette yayılan ve Galaxy S 3’ün devamı olacak akıllı telefonun 2013’ün ilk aylarında tanıtılacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

Güney Kore’nin Korea Times gazetesi, Galaxy S 4/IV’ün, 2013’te Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) tanıtılacağını öne sürmüştü. Samsung, Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu iddiayı reddetti.

Korece yapılan açıklamada, Galaxy S III’ü takip edecek modellerin dokuz ay içinde piyasaya sunulacağı yönündeki haberlerin doğruyu yansıtmadığı ifade edildi. Aynı mesajda, “bu dedikoduları yaymanın amacı ne olabilir ki” ifadesi kullanıldı.

Yeni Galaxy dokuz ay sonra gelebilir

Apple’ın birkaç gün önce tanıttığı iPhone 5 için ön siparişler tükendi. Şirket, yoğun talepten son derece memnun olduğunu açıklarken, Güney Kore basınına yeni nesil Galaxy S akıllı telefonu hakkında ilk bilgiler sızmaya başladı.

Satışları 20 milyonu aşan Galaxy S 3’ün ardından Samsung’un yıllık ürün çıkarma tarihlerine sadık kalacağı ve yeni nesil Galaxy’nin 2013’teki Dünya Mobil Kongresi’nden (MWC) önce piyasaya sunulmayacağı düşünülüyor. Korea Times gazetesine konuşan kaynaklar, adının ne olacağı tartışmaları yaşanan yeni Galaxy’nin rekabetteki hızı kaybetmemek için MWC’ye yetiştirilmesi için çalışıldığını öne sürdü.