akıllı telefon

Samsung akıllı telefon ekranını küçülttü

Cep telefonu şirketleri kadınların taleplerini dikkate alarak yeni ürünleri artık daha küçük tasarlıyor. Güney Koreli Samsung’un ve Tayvanlı HTC’nin piyasaya sürdüğü mini telefonların içerikleri aynı ancak hem ekranı hem de boyutları daha ufak. Bu pazardan uzak duran tek firma ise şimdilik ABD’li Apple.

Asus üst seviye akıllı telefon olan PadFone 2'yi duyurdu

Son dönemde ultrabook atılımı ile dikkat çeken ve dizüstü bilgisayar pazarında agresif bir büyüme içerisinde olan Asus, akıllı cihaz pazarına da uzak kalmak istemiyor. Tablet bilgisayar üretiminde Android dünyasına yön veren üreticilerden biri olan şirket, yeni telefonu PadFone 2'yi resmi olarak duyurdu ve yılların cep telefonu üreticilerine meydan okumaya başladı.

Hamilelere akıllı telefonla evden sağlık kontrolü

Doğum öncesi kontroller artık evden de yapılabilecek. Bluetooth ve akıllı telefonlar sayesinde bebeğin ve annenin durumu doktora aktarılacak.



Hamile kadınların artık, doğum öncesindeki düzenli rutin sağlık kontrolleri için hastaneye gitmelerine gerek kalmayacak.

Bir araştırmaya göre anne karnındaki bebeği görüntüleyen bir izleme paketi sayesinde kadınlar doktor kontrollerini evden yapabilecek.

Akıllı telefon piyasasında çok büyük bir rekabet bekleniyor

Apple'ın yeni nesil iPhone'u piyasaya sunmasının ardından, 2012'nin ikinci yarısında akıllı telefon piyasasında çok büyük bir rekabet yaşanması bekleniyor.

iPhone 5'ten dört ay önce tanıtılan Samsung Galaxy S III'ün yanı sıra, HTC'nin One X modeliyle Nokia'nın Windows ortaklığıyla çıkardığı Lumia 920 modelleri de 2012'in en başarılı telefonları arasında yer alıyor.

Dünyanın en ince akıllı telefonu iPhone 5 değil

Motorola'nın RAZR XT910 ve Huawei'nin Ascend P1s modelinin, yeni tanıtılan iPhone'dan daha ince olduğu ortaya çıktı. Dünyanın en ince akıllı telefonu unvanı ise Çin üretimi Oppo Finder.



iPhone 5’in görücüye çıkmasının ardından her gün yeni bir tartışma alevleniyor.

Apple’ın Pazarlama Başkan Yardımcısı Phil Schiller, iPhone 5 lansmanında, 'Bugüne kadar ürettiğimiz en ince telefon. Ayrıca en hafifi' ifadesini kullanmıştı. Schiller'ın bu sözlerinin ardından 'en ince telefon hangisi' tartışması başladı.

Dünyanın en ince akıllı telefonundan biri olduğu iddia edilen iPhone 5, 7.6 mm kalınlığında. Ancak bu incelik onu 'en ince telefon' klasmanında ancak dördüncülüğe yerleştirdi.