Google

Gmail'den şok eden açıklama

Arama motoru devi Google'ın bir mahkemeye sunduğu raporda, yüz milyonlarca kullanıcısını şaşırtan bir açıklama ortaya çıktı.

Teknoloji devi, Gmail hesabı üzerinden e-posta gönderen kullanıcılarının 'iletişimlerinin gizli tutulduğuna dair makul bir beklentisi olmaması gerektiğini' ifade etti. Dünyanın bir numaralı arama motoru Google, yüz milyonlarca internet kullanıcısının hesabı bulunan Gmail e-posta hizmeti hakkında sürpriz bir açıklamada bulundu. Google, ABD'de bir mahkemeye sunduğu raporda, '425 milyon kullanıcısının, bir diğer kullanıcıya e-posta gönderdiği zaman, e-posta içeriğinin gizli kalacağına dair bir beklentide bulunmaması gerektiğini' ifade etti. Teknoloji dünyasında dün bomba etkisi yapan açıklama, ABD'li Consumer Watchdog adlı denetmele örgütü tarafından ortaya çıkarıldı. Google'ın mahkemeye yaptığı açıklamanın, Ulusal Güvenlik Dairesi'yle (NSA) olan bağlantıları konusunda açıklama yapması için baskı gördüğü döneme gelmesi de dikkat çekti.

Google varsa unutmak yok

Google'ın bizi yeni tanıştırdığı popüler hizmeti, yeni özelliklerle daha da güçlü hale geldi.

Google, not almak için kullanılan uygulaması Keep'e yeni özellikler eklediğini duyurdu.

Google’ın hisse fiyatlarındaki kayma

İnternet devi Google’ın 3. çeyrek gelir raporlarının kazara erken açıklaması nedeniyle, şirketin hisse alım-satımları 2.5 saat boyunca askıya alındı.



Şirketin geçtiğimiz yıl 2.18 milyar dolarlık gelir beyanlarına nazaran bu sene 3. çeyrek kârının yüzde 20 düşüşü, uzmanların da beklentilerinin altında kaldı.

Google hisseleri tavan yaptı

Arama motoru devi Google’ın hisseleri, dün 750 doları görerek şirket tarihinin en yüksek değerine ulaştı. Analistler, mobil cihaz piyasasında Android ile üstünlük kuran Google’ın, Facebook’un borsadaki düşüşüyle de büyük avantaj elde ettiğini belirtti.



Google hisseleri, dün borsa işlemlerinde 750.04’ü görerek Kasım 2007’de elde edilen en yüksek değeri geride bıraktı. Hisselerin değeri, borsa kapanışında 749.38 dolara indi.

Arama motoru piyasasında kendi adıyla, mobil cihaz işletim sistemi piyasasında ise Android markasıyla 2012’de de yükselişine devam eden Google, bu yıl hisselerinde yüzde 16 artış yaşadı.

İran Google ile bağlantısını kesti

İran, dünyanın en büyük arama motoru Google ile bağlantısını keserek kendi ulusal ağını hayata geçirdi.



Reuters, yakın zaman önce kendi ulusal web ağını kuracağını açıklayan İran’ın, Google’a erişimi yasakladığını ve devlet kurumlarıyla işletmelerin ‘yeni ulusal ağa’ bağlandığını belirtti.

Alınan bilgilere göre, İran halkı bir süre önce Tahran rejimi tarafından açıklanan yerel internet ağını kullanmak için ilk adımı atarken, Google’ı da kullanım dışı kaldı. Reuters, her iki gelişmenin aynı zamanda gerçekleşmesinin planlı olup olmadığı hakkında kesin birbilgi bulunmadığını belirtti.

Instagram'ın rakibini Google satın aldı

Arama motoru devi Google, rakibi Facebook’u rahatsız edecek bir hamleyle fotoğraf uygulamaları geliştiren Snapseed’i satın aldı.



Google, Instagram’ın en büyük rakibi olarak gösterilen iOS tabanlı Snapseed’in sahibi Nik Software’i satın aldı. Google’ın mühendislik bölümü başkan yardımcısı Vic Gundotra, satın alım haberini Google + hesabından duyurdu.

Facebook, Nisan ayında sosyal medyanın en popüler fotoğraf uygulaması olarak kabul edilen Instagram’ı bir milyar dolara satın almıştı. Google, Apple’ın işletim sistemi iOS’i kullanan mobil cihazlara uyumlu olan Snapseed’i satın alarak fotoğraf uygulamaları rekabetinde önemli bir hamle yapmış oldu.