Facebook

Facebook Twitter'a mı dönüşüyor?

Henüz sadece bazı ABD'li mobil site kullanıcılarının erişebildiği "Trending Topics" uygulaması "Facebook Twitter'laşıyor mu?" sorularını gündeme getirdi.

HASHTAG'DEN SONRA VERİFİKASYON UYGULAMASI GELMİŞTİ

Facebook ve Twitter sigaradan daha keyifli

Facebook ve Twitter'ın kullanımının, sigara içmekten veya alışveriş yapmaktan daha cazip olabileceği belirlendi.

Chicago Üniversitesi'nde sosyal medya kullanıcılarıyla ilgili yapılan araştırmada, Almanya'da 18-85 yaşındaki kişilerin katıldığı araştırmada, akıllı telefon kullanan katılımcılar sosyal paylaşım sitelerine girme arzusu duyduklarında araştırmacılara haber verdi.

Buna göre araştırma, Facebook'ta bir fotoğrafa yorum yapmanın ya da twit atmanın, alışveriş yapmaktan, sigaradan, alkolden ve cinsel ilişkiden bile daha çok keyif verdiğini, bu 2 sosyal paylaşım sitesinin en az alkol ve sigara kadar "bağımlılık" yapabileceğini gösterdi.

Üye sayılarının azalma nedeni belli oldu

Facebook’taki bazı şirketlerin sayfaları, bir gün içinde on binlerce üye kaybetti. Birçok sayfa yöneticisini şaşkına çeviren gelişmenin ilk başta neden kaynaklandığı anlaşılmazken, Facebook duruma açıklık getirdi: Sahte hesapların silinmesi.

Facebook, geçtiğimiz ay açıkladığı, sosyal medya ağının daha entegre hale getirilmesi çalışmaları kapsamında sahte hesapların silinmeye başlandığını belirtti.

Facebook sayfalarındaki 'beğenen' sayısında aniden yaşanan değişim, birçok şirket ve ünlünün sayfalarındaki abone sayılarının da bir anda azalmasına neden oldu. En büyük düşüşlerden bir tanesini, Facebook’un sosyal medya oyun ortağı Zynga’nın Texas HoldEm Poker oyununun fan sayfası yaşadı. Oyunun sayfasını beğenenlerin sayısı bir güne 96 bin kişi azaldı.

Zaman tünelinde ‘özel mesaj’ tartışması

Dünyanın en büyük sosyal medya ağı Facebook, bazı kullanıcıların, ‘geçmiş yıllara ait özel mesajlarının zaman tünelinde belirmesine yönelik’ şikayeti üzerine açıklama yaptı. Şirket, 2009 ve daha eski yıllara ait mesajların güvenlik açığından yayımlanmadığını, kullanıcıların arkadaşları tarafından eklendiğini belirtti.

Facebook, güvenlik açığı tartışmalarından bir türlü kurtulamıyor. Son haftalarda gündeme düşen en son tartışma, bazı kullanıcıların zaman tünellerinde kendilerinden habersiz olarak beliren özel mesajlar.

Instagram'ın rakibini Google satın aldı

Arama motoru devi Google, rakibi Facebook’u rahatsız edecek bir hamleyle fotoğraf uygulamaları geliştiren Snapseed’i satın aldı.



Google, Instagram’ın en büyük rakibi olarak gösterilen iOS tabanlı Snapseed’in sahibi Nik Software’i satın aldı. Google’ın mühendislik bölümü başkan yardımcısı Vic Gundotra, satın alım haberini Google + hesabından duyurdu.

Facebook, Nisan ayında sosyal medyanın en popüler fotoğraf uygulaması olarak kabul edilen Instagram’ı bir milyar dolara satın almıştı. Google, Apple’ın işletim sistemi iOS’i kullanan mobil cihazlara uyumlu olan Snapseed’i satın alarak fotoğraf uygulamaları rekabetinde önemli bir hamle yapmış oldu.