üniversite eğitimi

Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında 5 Türk üniversitesi

İngiliz Times Higher Education Kurumu’nca açıklanan ”Dünyanın En İyi 400 Üniversitesi” sıralamasında ODTÜ 201-225, Bilkent ve Koç üniversiteleri 226-250, İTÜ ve Boğaziçi üniversiteleri 276-300 aralığında yer aldı.



İngiliz Times Higher Education (THE) Kurumu’nca açıklanan ”Dünyanın En İyi 400 Üniversitesi” sıralamasına, 5 Türk üniversitesi de girdi.

Dünyada böyle bir üniversite yok

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'ne yeni eğitim-öğretim döneminde sadece 2 öğrenci kayıt yaptırdı. 2 öğrenci, öğretim üyelerinden tüm dersleri özel ders modunda alıyor.

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Matematik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Akın Osman Atagün, matematik bölümüne biri bayan biri erkek olmak üzere iki öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi.

Bu iki öğrencinin özel ders modunda ders gördüğünü anlatan Atagün, “Geçen sene benzer bir durum Kimya ve Biyoloji bölümünde oldu. Biz geçen yıl onu Yüksek Öğrenim Kurumu'na (YÖK) danıştığımızda 'bu öğrencilerin başka bir yere kayıt olamayacaklarını' bildirmişlerdi. Bu sene de aynı şekilde iki öğrenciye ders anlatmaya başladık” dedi.

YÖK Suriyeli mültecilere üniversite yolunu açtı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Suriyeli mültecilere üniversitelerin de kapısını açtı.



YÖK, yayımladığı genelge ile Suriye sınırındaki illerde bulunan 7 üniversitenin, Suriyeli mültecileri “özel öğrenci” statüsünde kayıt etmelerine olanak tanıdı. Genelgeye göre, mülteciler hiçbir belge göstermeden, yalnızca “beyanla” üniversitelere kayıt olabilecek. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, “Bu insanlar öğrenci mi, terörist mi? El Kaide militanı mı, PKK militanı mı? Sırf beyanla bu kişileri üniversitelerimize sokmak ne mantıklı, ne de doğru bir yaklaşımdır. YÖK, bir an önce aldığı bu yanlış kararı gözden geçirmelidir” dedi.