arama motoru

Google hisseleri tavan yaptı

Arama motoru devi Google’ın hisseleri, dün 750 doları görerek şirket tarihinin en yüksek değerine ulaştı. Analistler, mobil cihaz piyasasında Android ile üstünlük kuran Google’ın, Facebook’un borsadaki düşüşüyle de büyük avantaj elde ettiğini belirtti.



Google hisseleri, dün borsa işlemlerinde 750.04’ü görerek Kasım 2007’de elde edilen en yüksek değeri geride bıraktı. Hisselerin değeri, borsa kapanışında 749.38 dolara indi.

Arama motoru piyasasında kendi adıyla, mobil cihaz işletim sistemi piyasasında ise Android markasıyla 2012’de de yükselişine devam eden Google, bu yıl hisselerinde yüzde 16 artış yaşadı.

İran Google ile bağlantısını kesti

İran, dünyanın en büyük arama motoru Google ile bağlantısını keserek kendi ulusal ağını hayata geçirdi.



Reuters, yakın zaman önce kendi ulusal web ağını kuracağını açıklayan İran’ın, Google’a erişimi yasakladığını ve devlet kurumlarıyla işletmelerin ‘yeni ulusal ağa’ bağlandığını belirtti.

Alınan bilgilere göre, İran halkı bir süre önce Tahran rejimi tarafından açıklanan yerel internet ağını kullanmak için ilk adımı atarken, Google’ı da kullanım dışı kaldı. Reuters, her iki gelişmenin aynı zamanda gerçekleşmesinin planlı olup olmadığı hakkında kesin birbilgi bulunmadığını belirtti.