ağız ve diş bakımı

Ağız Kokusu Hastalık Habercisi

Diş Hekimi Doktor Burcu Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok sebepten dolayı meydana gelen ağız kokusunun (halitozis), hastalık olarak tanımlanmasa bile önemli hastalıkların habercisi olabildiğini söyledi.

Özellikle sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlarda, şeker hastalığı (aseton kokusu gibi), böbrek yetmezliği (balık kokusu gibi), karaciğer yetmezliği gibi sistemik durumlarda ağız kokusunun görülebileceğini belirten Çetinkaya, uzmanlarca öncelikle ağız kokusunun nedeni araştırılarak ona göre tedavi yapılması gerektiğini vurguladı.

Okul çağı çocuklarında ağız ve diş bakımı

Süt dişlerinin sağlıklı olması en az sürekli dişler kadar önemli. Vaktinden önce kaybedilen süt dişleri sürekli dişlerin sağlığını bozduğu gibi dizilimini de etkileyebiliyor.



Okul çağı çocuklarında ağız ve diş bakımı hakkında bilgiler veren Çocuk Diş Hekimliği Uzmanı Doç. Dr. Şule Çıldır, ağız ve diş sağlığının, vücut ve beden sağlığının vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi.

Okul öncesi çocuklarda 20 adet süt dişi bulunduğunu belirten Doç. Dr. Şule Çıldır, süt dişlerinin bu dönemde mutlaka anne-babalar tarafından temizlenmesi ve aynı zamanda diş fırçalama alışkanlığının da bu dönemde kazandırılması gerektiğinin belirtti: