Windows 8

Windows 8'de skandal gelişme

Alman hükümeti Windows 8'de 2 büyük açık olduğunu iddia etti.

Alman Zeit Online, Windows 8’i incelemeye alan Alman Hükümeti’nin, Windows 8’de FBI ve NSA’nın kullanımı için açık bırakılan arka kapılar bulduğunu iddia etti. Zeit Online’ın ele geçirdiğini iddia ettiği gizli raporda, Windows 8 Alman Hükümeti’nin IT uzmanları Windows 8’de NSA’in kolayca bilgisayarları kontrol edebilmesi için açıklar bırakıldığını belirtiyorlar.

Windows 8 dokunmatik fare ile geliyor!

Windows 8 gelecek ay piyasaya sürülecek. Microsoft, yeni işletim sistemiyle dokunmatik ekran ve yüzey teknolojisini içeren her cihazı bir adım daha öne çıkarmaya hazırlanıyor. Hatta, Synaptics şirketinin Windows 8 için özel bir ‘touchpad’ üreteceği biliniyor. Bu alanda yaşanacak devrim niteliğindeki değişiklik ise farenin yerini dokunmatik farelerin alacak olması.



Windows 8, PC ve dizüstü bilgisayarlarda hiç olmadığı kadar etkin olması hedeflenen bir işletim sistemi. Microsoft, içeriklerinden oyun altyapısına kadar birçok yenilik getirdiği ve bu kapsamda çok sayıda şirketle çalıştığı işletim sistemi için yeni bir teknolojiyi de ön plana çıkarmak istiyor: Dokunmatik Fare.