cilt sağlığı

Soğuk ve rüzgar cildi yaşlandırıyor

Rüzgar ve soğuk havaya maruz kalmak cilt kuruluğuna neden olarak daha yaşlı bir görünüme davetiye çıkarabiliyor. Ancak basit ama etkili yöntemlerle ışıl ışıl bir cilde kavuşmak mümkün.

Kış mevsiminde soğuğa maruz kalan cildin nem içeriğinin azalması sonucu ciltte kuruluk oluşabiliyor. Bunun nedeni ise soğuk hava şartlarında vücudun ısı kaybını önlemek için damarların çapını daraltması sonucu cilt yüzeyindeki kan dolaşımının azalması. Kuruluk ciltte kepeklenme, pullanma, kızarıklık, koyulaşma, yanma ve kaşıntı gibi pek çok sorunlar oluşturabiliyor. Kadınlarda yüz ve göz çevresinde oluşan kuruluk tahrişe, özellikle de göz çevresinde koyulaşma ile yaşlı cilt görünümüne sebep olabiliyor. Kuruyan cildin neden olduğu bir başka sorun ise ciltte egzama hastalığını tetikleyebilmesi. Dermatoloji Uzmanı Dr. Bahar Öznur, kış mevsiminin cilt üzerindeki olumsuz etkilerinden korunarak ışıltılı bir cilde sahip olmanın yollarını anlattı.

Sivilce izlerine altın dokunuş

Sivilce izleri en çok uğraştıran estetik sorunlardan biri. Ergenlik dönemindeki akneler veya geçirilen bazı hastalıklardan geriye kalan krater görünümlü sivilce izleri, mikro altın iğnelerle uygulanan tedaviyle büyük oranda yok ediliyor.

Sivilce izleri başedilmesi zor bir sorun. Kadınlar makyaj malzemeleriyle kamufle etmeye çalışsa da erkekler aynı şansa sahip değil. Sivilce izlerini yok etmeye yönelik geliştirilen yöntemlerden biri de cilt altına altın iğnelerle iletilen radyofrenaks dalgaları.

Güneşin cilde etkileri sonbaharda çıkıyor

Kavurucu yaz güneşi etkisini kaybetmeye başladı. Estetik uzmanlarına göre, cildin güneşten yazın gördüğü zararlar sonbahar aylarında ortaya çıkıyor, bunlardan biri de cilt lekeleri.

Güneş ışınlarının ruh ve beden sağlığı üzerinde önemli yararları var ancak faydaların yanı sıra insan vücuduna pek çok zarar da verebileceği herkesin malumu.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, güneşin yarattığı bu olumsuz etkilerin önemlilerini şöyle sıralıyor:
• Katarakt ve göz kanseri,
• Cilt kanseri, ciltte kırışıklık, hücre yenilenmesinde aksama, melanin pigmentinin aşırı çalışması sonucu dengenin bozulması ile meydana gelen güneş lekeleri, ciltte savunma mekanizması olarak kalınlaşma ve nem kaybı-kuruluk, çiller, sivilcelerde artma,
• Kılcal damar genişlemeleri, varis,