Ağız kokusu
Ağız Kokusu Hastalık Habercisi
Diş Hekimi Doktor Burcu Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok sebepten dolayı meydana gelen ağız kokusunun (halitozis), hastalık olarak tanımlanmasa bile önemli hastalıkların habercisi olabildiğini söyledi.
Özellikle sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlarda, şeker hastalığı (aseton kokusu gibi), böbrek yetmezliği (balık kokusu gibi), karaciğer yetmezliği gibi sistemik durumlarda ağız kokusunun görülebileceğini belirten Çetinkaya, uzmanlarca öncelikle ağız kokusunun nedeni araştırılarak ona göre tedavi yapılması gerektiğini vurguladı.
Ağız kokusunu gidermenin yolları
Ağız kokusu en az bir kere de olsa hepimizin başına gelmiştir. Fakat, böyle bir durumla karşılaşınca yaşam kalitenizi bozmak ya da sosyal etkinliklerinizi kısıtlamak zorunda değilsiniz.
Ehow adlı internet sitesinde yer alan habere göre, ağız kokusunun tedavisi için neler yapabileceğiniz aşağıda açıklanıyor.
1. Nane ve sakız çiğneyerek ya da nefesinizi tazeleyen spreyler kullanarak, kronik ağız kokusundan geçici olarak kurtulabilirsiniz. Ancak, bunlar kesin tedavi değildir. Nefesinizin kokmasını tamamen durdurmanın yollarını ararken, problemi maskelemek kısa süre için olabilir.
Diş sağlığınız için yapılması gerekenler!
Sağlık konusunda kulaktan dolma bilgilerle hareket etmek ve uzmanların önerilerine uymamak çoğu zaman bizi sağlığımızdan ediyor. Özellikle ağız ve diş sağlığı konusunda sınıfta kalan ülkeler arasında Türkiye ilk sıralarda yer alıyor. Doğru bildiğimiz yanlışlar ve çoğu zaman önemsenmeyen detaylar ağız ve diş sağlığımızın bozulmasında büyük rol oynuyor. Dt. Hacer Esved Alireisoğlu, ağız ve diş sağlığında sık yapılan hatalar hakkında bilgi verdi.
Yemeklerden Hemen Sonra Diş Fırçalamayın
Yemeklerden hemen sonra dişleri fırçalamak besinlerdeki asitlerin ağızda dağılmasına neden olduğu için dişleri zayıflatıyor. Dişleri yemeklerden en az bir saat sonra fırçalamak daha uygun.
Diş Macununu Islatmayın
Yazın Ağız Kokusunu Önlemenin Yolları
Yaz aylarında genellikle daha fazla yiyecek tüketiriz. Mangal partileri, yoğun asitli yiyecekler bu aylar da sıkça tercih ettiğimiz beslenme biçimidir. Fakat bu yiyecekler ağzımızda oldukça kötü bir koku bırakabilir. Tatil keyfinin daha uzun süreli yaşayabilmek, konuşurken ve gülerken çevremizdeki insanlara daha ferah bir nefes ile yaklaşmayı kim istemez ki ağız kokusundan kurtulmak için yapabileceklerimiz konusunda Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, uygulanması oldukça basit olan bilgiler verdi...
AĞIZ KOKUSUNA NELER YOL AÇAR?