Diş eti hastalıkları

Diş eti kanamalarını ihmal etmeyin!

Sağlıklı dişetinin, pembe renkli ve düzgün hatlı olduğunu belirten uzmanlar, "Sağlıklı diş; fırçalarken ve yemek yerken kanamaz" uyarısında bulunuyor.

Bursa Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Diş Hekimi Nagihan Bedir, diş etlerinin şiş, parlak kırmızı ve fırçalarken kanaması durumunda o kişide dişeti hastalığı olabileceğini söyledi.

Diş eti hastalıkları kemik erimesi yapıyor

Diş ve diş eti sorunlarının, dişteki iltihapların tüm vücuda yayılabileceğini belirten Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Sekreteri Süha Alpay, bunun hamile bayanlar da düşüklere sebep olabileceğine dikkat çekti.

Alpay, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere diş fırçalamanın yeterli olduğunu ifade ederek, en önemlisinin akşam fırçalamak olduğunu söyledi. Bazı araştırmaların ise, bir kez fırçalamanın bile yeterli olduğunu gösterdiğini bildiren Alpay, diş ve diş eti sorunları olanların günde üç kere fırçalamasının yararlı olacağını belirtti. Sabah kalkar kalkmaz diş fırçalamayı da öneren Alpay, bunun gece boyunca oluşan ağızdaki asitlerin giderilmesi açısından yararlı olacağına işaret etti.