Diş tedavisi

İmplantta lazer teknolojisi

Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Ali Arif Özzeybek, yaptığı açıklamada, son 1 yıldır dünyada daha yaygın hale gelen, lazer teknolojisiyle üretilen implantlarla çok iyi sonuçlar alındığını söyledi.


Lazer-lock teknolojisiyle üretilen bu implantların en üst kısmındaki 0.3 milimetrelik bölümde nano ve mikro düzeltmeler yapılarak epitel hücrenin kontrol altına alındığını anlatan Özzeybek, bu teknolojinin ilk olarak ABD’de uygulanmaya başlandığını, son 1 yıldır başka ülkelerde de yaygınlaştığını belirtti.

Diş tedavisinde açılı implant avantajı

Dişi son noktaya kadar ağızda tutmanın kemik kaybına yol açtığını, bu sebeple kanal tedavisi yerine implantın tercih edildiğini belirten Özzeybek, ''Çünkü ileride implant veya protez yapılabilmesi için kemiğe ihtiyaç duyulur. İleriye yönelik kemiği korumak amacıyla gidişatı kötü olan dişleri çekerek implant uygulamak hem estetik hem de fonksiyonel açıdan daha akılcı'' şeklinde konuştu.

''Eksik diş veya dişler yerine yapay diş kökü yerleştirilmesi'' şeklinde tanımlanan implant tedavisinde son zamanlarda hastalar açısından sevindirici gelişmeler olduğunu belirten Özzeybek, bu gelişmelerden birinin de açılı implantlar olduğunu söyledi.

Mevcut tedavide, tam diş kayıplarında her bir çene için 7-9 arasında implant kullanmak gerektiğini kaydeden Özzeybek, şu bilgileri aktardı: