sağlıklı beslenme

Ergenlikte aşırı atıştırmak obezite nedeni

Ergenlik; 10-19 yaş grubu olarak tanımlanan ve bebeklikten sonra büyümenin en hızlı olduğu dönem. Bu dönemdeki dengesiz ve sağlıksız beslenme kilo fazlalığına yol açıyor.



Obezitenin son yıllarda gençlerde görülme oranının % 10’nun üzerine çıktığını belirten Diyetisyen Aysu Aydın, ergenlerin beslenmesinin genellikle dengesiz ve yetersiz olduğunu söyledi. Aydın, bu dönemde dışarıda yemek yeme sıklığı arttığı için beslenme alışkanlıklarının değiştiğini, fast food tüketiminin arttığını belirtti:

Kemikler 35’inde zayıflamaya başlıyor

Kemik yoğunluğu ve kalitesinde zirve değerler 17 ile 35 yaşlar arasında kazanılıyor. Kemik kitlesi 35 yaşından sonra kayıp yönünde ilerliyor.

Kemik yoğunluğu ve kalitesinde 35 yaşın önemine vurgu yapan uzmanlar, bundan dolayı genç erişkinlikteki beslenme alışkanlıkların insanın tüm hayatı boyunca kemik sağlığını etkileyecek sonuçlar doğurduğunu söylüyor. Yani kemik erimesinden korunmak için sadece yaşlılıkta değil, hayat boyunca beslenmeye dikkat etmek gerekiyor.

KURUYEMİŞ VE BAKLAGİL KEMİKLERE ÇOK FAYDALI

Hastalıklara teslim olmayın!

Antioksidandan zengin yiyecekler adeta hastalıklara karşı kalkan görevi görüyor. Zira bu maddeler insanı, soğuk algınlığından gribe, kanserden kalp hastalıklarına kadar birçok rahatsızlıktan koruyor.

Dahiliye Uzmanı Dr. Gürkan Yurteri’ye göre, antioksidan yiyeceklerle sağlıklı kalmak mümkün. “Hastalıklara teslim olmamak elimizde” diyen Dr. Yurteri, antioksidanlar hakkında şunları söyledi: