Robot ile diş ekimi (implant) yapılacak

Diş tedavisinde robot teknolojisi olarak adlandırılan 'Cerrahi Yönlendirme Sistemi' artık Türkiye'de. Yeni teknoloji, implant (diş ekme) tedavisinde karşılaşılan başarısız sonuçlar ve sinir zedelenmelerini ortadan kaldırıyor. Tıp alanında navigasyon sistemi olarak ifade edilen 'Cerrahi Yönlendirme Sistemi' diş tedavisindeki tüm diş ağız çene bilgilerini doktora iletiyor. İmplantın yapılacağı en uygun yeri dedektör gibi tespit ederek doktora yol gösteriyor. Sistem, tedavi sırasında tespit ettiği yerden kayma olursa doktoru uyarıyor.

3 AŞAMADA SORUNSUZ TEDAVİ

'Cerrahi Yönlendirme Sistemi' 3 aşamadan oluşuyor. İlk olarak çenenin 3 boyutlu tomografisi çekiliyor. Tomografi sonucu elde edilen kemik çene bilgileri, Cerrahi Yönlendirme Sistemi'ne aktarılıyor. Ardından hastanın ağzına içinde gözler bulunan sensörler yerleştiriliyor. Güvenli ve hızlı bir şekilde implant tedavisi imkanı sunan sistem, doktor hatalarının yanı sıra kanamaların ve yanlış implant ile oluşan rahatsızlıkların önüne geçiyor.

Tedavi yöntemini ilk kez Türkiye'de uygulamaya sokan Doktor İlker Erdoğan iyi bir diş protezinin sadece estetiği değil hayat kalitesini de arttırdığına dikkat çekti. Beyin ve ortopedi ameliyatlarında bu sisteme benzer cihazların kullandığına dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: "Sistem kesinlik, kullanışlılık ve güvenlik konusundaki gereksinimleri sağlıyor. "

Almanya ile aynı anda Türkiye'de

Almanya'da 2009 sonlarında geliştirilen cerrahi yönlendirme teknolojisi eş zamanlı olarak Türkiye'de de hastaların hizmetine sunuldu. Bu teknoloji sayesinde implant uygulamaları esnasında karşılaşılabilecek sorunlar önceden belirleniyor, analiz ediliyor ve ameliyat sırasında sürpriz yaşanmıyor. Sonrasında ise, ameliyat kesiği, kanama ve dikiş olmadığı için çok hızlı iyileşme sağlanıyor. Sistemin genel işleyişi hastadan alınan çok detaylı dijital tomografi bilgisi ile cerrahi planlama yapılması ve bu planın müdahale sırasında hastaya uygulanması üzerine kurulu. Üç boyutlu planlama ve dijital tomografi panoramik röntgene göre büyük avantaj sağlıyor.