Vajinal Akıntılar İçin Pratik Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Bitkisel yöntemler iltihaplanmayı önleyici, mikropların üremesini engelleyici, büzücü ve doku sıkılaştırıcı olarak etki ederler.

*-Pamukçuğa karşı vücudu koruyabilecek bakterileri artıracağından, doğal yoğurt yemek yararlı olabilir. Yoğurdu doğrudan vajinaya uygulamak da iyi gelebilir.


*-50 gr civan percemi, 50 gr aslan pençesi(tırtıklı), 50 gr sinirli otu, 50 gr altın otu, 25 gr ısırgan tohohumu (erkek)

HAZIRLANILIŞI : Bitkiler toz haline getirilerek kullanılmalıdır. (bitkilerin birbirleriyle iyice karışması için toz haline getirilerek kullanılmalıdır) Karışım sabah ve akşam günde iki defa bir su bardağı kaynamış suyun içerisine bir tatlı kaşığı atıldıktan sonra 5 dakika bekletilir daha sonra süzülerek içilir en az 20 günlük bir kullanım gerektirir.

Bilinen Yan Etkisi : İlk günlerde varsa iltihabı söktüğü için akıntıyı biraz hızlanır.

*-1 orta boy beyaz soğan(kırmızı ve mor soğan olmamalı ) 4'e bölünür. Önceden kaynatılmış olan 2 su bardağı klorsuz suya konulur ve 5 dakika kaynatıldıktan sonra içerisine başka bir şey katmadan öğle ve akşam yemeklerinden önce 1'er bardak suyu içilir.

Soğan kürünü adet döneminde uygulamanın bir sakıncası yoktur. Ancak, etki bakımından en uygun zaman adet bitiminden en erken 7 gün sonra başlamaktır.

Kür uygulandıktan sonra 2. adet görmeden 10 gün önce tekrar 5 gün veya 7 gün bu soğan suyu kürü uygulanır. Hamile kalmak için ise bu kürün üzerine kuru incir kürü uygulanır.

Kürün uygulandığı 2 ve 3. günden itibaren akıntıların fazlalaştığı çözüldüğü görülecektir.

Bu kür erken menopoz, çikolata kisti, 3 cm’den küçük miyomlar, adet düzensizliği ve polikistik over şikayeti olan olan bayanlar için de iyi bir çözümdür ve yumurtalıklarda bulunan kisti ortadan kaldırmaktadır.

Uyarı: Bu soğan suyu kürü 15 günden fazla uygulanmamalıdır.
Başka bir uygulama şeklide şöyledir: Suyu kaynatmadan önce soğanlar konulur. Soğuk suya konulan soğanlarla birlikte su kaynatılır. Sabahları ve akşamları sadece birer bardak içilir. Bu soğan kürü adet dönemleri boyunca da uygulanabilir. Akıntı için bitkisel tedavi den tam anlamıyla netice almak için akıntı kürünü adet kanamasının bittiği tarihten 1 hafta sonraki günden itibaren bu bitkisel tedavi yöntemini uygulamakta yarar vardır.

*-İki avuç ince kıyılmış olan meşe kabuklarını 3 litre suyun içerisine katılır üzeri kapatılıp, 3 saat bekletilir. Bu işlemden sonra suy ısıtılır ve banyo suyuna süzerek ilave edilir. Bu su ile her gün 15-20 dakika banyo yapılır. Yada küvetin içine normal su ile karıştırılır, meşe banyosu yapılır.

*-Ardıç da vajinal akıntılara iyi gelmektedir. 2 bardak klorsuz suyun içerisine bir avuç ardıç kattıktan sonra kaynatılır. Buhar çıkmaya başladıktan sonra bu buhar ile vajinal alan bölgesine teması sağlanır. Buharlar üzerine gelmeli.
*-Bir litre suyun içerisine bir avuç böğürtlen koyduktan sonra kaynatılıp süzülür. Her öğünden önce bir fincan içilir.

*-Civan perçemi, Cersiye, Katır çiçeği (ılgın çiçeği), Bal

Hazırlanışı ve Kullanım Şekli :
-Cersiye otu on dakika kaynak suda bekletilerek demlenir. Süzüldükten sonra bal ile tatlandırılarak şerbet kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan çaydan tedavi süresince yemeklerden önce hastaya bir fincan içirilir.

-Kurutulmuş ve ufalanmış civan perçemi otu, kaynar suyun içine bırakıldıktan sonra on dakika bekletilir. Süzülerek elde edilen sıvıya, şurup kıvamına gelinceye kadar bal ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan bu şurup hastaya yemeklerden sonra bir bardak içirtilir.

-Ilgın çiçeğinin yapraklan sıcak suda demlendikten sonra süzülür. Elde edilen sıvı şerbet kıvamına gelinceye kadar bal ilavesiyle tatlandırılır. Hazırlanan şerbetten, tedavi süresince yemeklerden önce bir fincan içilir.

*-Akgünlük sakızı : Macunu yenir. Suyu ve hülasası içilir.
*-Çınar ağacı : Çayı içilir.
*-Gökçe (ökse – burç) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
*-Kantaron (sarı) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir.
*-Kuzu kulağı (labada) : Rahim yoluyla, fitil yapılıp kullanılır.
*-Oğulotu (melisa) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir.
*-Pıtrak : Kaynatılmıs suyu içilir.
*-Sinameki : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
*-Tere otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
*-Zakkum : Yağı balla tatlandırılarak içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Kullanım Şekilleri : Aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 – 3 bardak balla içilir. Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 – 2 tatlı kasığı yenir. Damıtılmıs bitki suyu birer kahve fincanı içilir. 5 gram yağ 15 – 20 gram damıtılmıs bitki suyu bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir.

*-Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ceviz yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.

*-2 kahve kaşığı anason, tavada iyice kavrulup yenir.

*-Küçük bir piknik tüpünün üzerine, ağzı geniş ve içi su dolu bir tencere oturtulup, içine bol miktarda (4-5 demet) maydanozkatılıp kaynatılır. Kaynama derecesi buhar çıkartmaya başlayınca belden aşşağısı çıplak olarak bu buharın üzerine yirmi dakika kadar çökülür.

*-Maydanoz: vücuttaki ödemlerin atılmasını sağlar ve anti bakteriyel özelliği sayesinde kullanıldığı bölgedeki zararlı bakterileri yok eder. Vajinal akıntı ve kaşıntılarda maydanoz suyuyla temizlik yapılması hem de kaynatılmış posasıyla pansuman yapılması faydalı olacaktır.

Küçük bir tencereye yarım demet maydanoz ve bir su bardağı suyu alıp birkaç taşım kaynatılır ve ocaktan indirilir. Maydanoz kevgir yardımıyla süzülür. Maydanoz suyu temizlik aşamasında kullanmak üzere saklanır. Elde edilen maydanoz posası gazlı bez ya da temiz bir tülbent içine koyup, hijyenik ped gibi katlanır ve vajina içine değecek şekilde yerleştirilir, sıkı bir iç çamaşırı giyilir. Yaklaşık 15 dakika boyunca bekletilir. Sürenin sonunda çıkarıp önceden hazırlanan maydanoz suyuyla yıkanır ve temiz suyla durulanır.

*-Cadıfındığı yaprağı ve kabuğu, civanperçemi otu ve çiçeği, papatya çiçeği ve saplı meşe kabuğu kullanılmaktadır. Saplı meşe kabuğu haftada bir defa uygulanır, haftanın geri kalan günleri dönüşümlü olarak diğer üç bitki kullanılabilir.

Yıkama ve Oturma Banyoları:
-Cadıfındığı yaprağı ve kabuğu: İnce kıyılmış 50 gr yaprak ve/veya kabuk üzerine 1 litre kaynar su ilave edilir, kabın ağzı kapalı olarak 10-15 dakika bekletilip süzülür. Sulu kısım 19 litre suy ilave edilip oturma banyosu yapılır.

-Civanperçemi otu ve çiçeği: İnce kıyılmış 100 gr ot veya 50 gr çiçek üzerine 1 litre kaynar su ilave edilir, kabın ağzı kapalı olarak 20 dakika bekletilir, süzülür. Sulu kısım 19 litre suya ilave edilip oturma banyosu yapılır.

-Papatya çiçeği : 2-3 yemek kaşığı çiçek üzerine 500 ml kaynar su ilave edilir, kabın ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletilip süzülür. 10 litre suya ilave edilerek oturma banyosu yapılır.

-Saplı meşe kabuğu: 50 gr kıyılmış kabuk üzerine 1 litre soğuk su konarak kaynayana kadar ısıtılır, ateşten alınarak 20 dakika bekletilip süzülür. Sulu kısım 10 litre suya ilave edilerek oturma banyosu yapılır.

*-Aynısafa merhemi, ekinezya kulanılır.