Beyaz Akıntı Hamilelik Belirtisi midir?

Beyaz vajinal akıntı bayanların aklına “hamile miyim?” sorusunu getirir. Beyaz akıntı genellikle normal bir durumdur. Her kadın hamile olsun ya da olmasın ergenlik aşamasından menopoza kadar beyaz akıntı sorunu yaşayabilir. Akıntının miktarı ve kıvamı kadından kadına değişir.

Çoğu kadın beyaz ve süt kıvamında vajinal akıntı deneyimi yaşar. Bazen süt renginde ya da daha açık renkte olabilir. Nadir koşullarda sarı veya kırmızı renkte olur. Beyaz akıntı bulaşıcı bir hastalık ile ilişkili değildir, çok nadiren koku da meydana gelebilir. Akıntı hamilelik boyunca artar ve bu durum tamamen normaldir.

Gebelik sırasında rahim ağzı ve vajina daha yumuşak olur ve vajinadan rahme gelebilecek enfeksiyonları önlemek için akıntı artar. Hamileliğin ilk zamanlarında beyaz akıntı nedenlerinden biri de budur.

Bazen, beyaz akıntının fazla olması vajinada kaşıntıya neden olabilir. Bölgede iltihaplanma daha fazla mukus üretimine neden olur. Eğer akıntının her zamankinden daha normal olmadığını fark ederseniz, doktora gitmenizi tavsiye ediyoruz.