Yarım milyar avro Türk girişimcisini bekliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) yayımladığı 11. başvuru çağrı ilanına göre, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında gerçekleştirilecek yatırımlar için 512 milyon avroluk bütçe ayrıldı.

İlan kapsamında 42 ilde 10 sektöre yönelik yatırımlara yüzde 50 ile 65 arası hibe desteği verilecek. Toplam destek bütçesi 512 milyon avro olan bu çağrı dönemi için 30 Eylül 2013'te başlayacak başvurular, 31 Ekim 2013'e kadar yatırımın uygulanacağı ilde bulunan il koordinatörlüklerinde kabul edilecek.

Başvurularda yatırım sürelerinin 2 taksiti geçmeyecek şekilde planlanması gerekecek. Başvuru tek taksit olarak planlanmışsa yatırım süresi ve
"ödeme talebi paketi"nin hazırlanarak toplamda 8 ay, başvuru iki taksit planlanmışsa birinci taksitin yatırım süresi ve "ödeme talebi paketi"nin
hazırlanarak 6 ay içerisinde il koordinatörlüğüne sunulması gerekecek.

Çağrı kapsamında şu sektörlere destek verilecek:

-Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım,

-Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım,

-Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması,

-Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması,

-Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması,

-Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması,

-Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi,

-Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi,

-Kırsal Turizm,

-Kültür Balıkçılığı.

Program kapsamında Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat'a destek veriliyor.

Konular